Brook Preloader

Uw winkelwagen is leeg

Inspiratie Ochtenden

De rijkdom van verhalen

Tijdens de Inspiratie Ochtenden combineren we luisteren met innerlijk reflecteren en levendige discussie. Daarin ontdek je nieuwe manieren om het verhaal als voeding te gebruiken voor je eigen leven.

De verhalen op deze avonden komen uit de chassidisme, een stroming in het jodendom die ontstond in Polen in de 18e eeuw.

Ze spreken vanuit een besef, dat alles met alles verbonden is. Dat ieder mens, en iedere dag ertoe doet. Dat ieder mens toegang kan hebben tot een oneindige bron van wijsheid. En de verhalen spreken van het creatieve vermogen van mensen, om de wereld om hen heen elke dag een beetje beter te maken. Ieder op zijn of haar eigen manier.

Grondlegger van het Chassidisme was Rabbi Yisroel Ben Eliezer, de Baal Shem Tov genoemd, (de meester van de goede naam). Het ging hem erom dat je niet alleen de religieuze wetten moest volgen. Hij vond de eigen directe ervaring van het contact met God en levensvreugde minstens zo belangrijk.

Uit de chassidische verhalen spreekt een diepreligieuze wereldbeschouwing. Ze zijn ontstaan in een context van grote armoede en jodenvervolging. Toch zijn deze verhalen ook voor mensen van nu, joods en niet joods, van grote waarde. Je hoeft er zelfs niet gelovig voor te zijn in de traditionele zin. Het laat ruimte voor je eigen invulling van wat God is, of wat voor jou het transpersoonlijke, of het mysterie van de oergrond van het bestaan ook is.

Seminar

2, 16 en 30 nov 2021
Tijd: 20:00 - 21:30
Locatie: Online
Kosten: € 90 voor reeks

dinsdag 02.11.2021


dinsdag 16.11.2021


dinsdag 30.11.2021


Alle religies kunnen tot de waarheid leiden, maar geen enkele bezit de hele waarheid, en de ware tempel is de menselijke geest.
Frederic Lenoir in Trouw, 4 mei 2013

Aanmelden

Meld je nu aan en ontvang een bericht van mij waarin je je uiteindelijke aanmelding kunt bevestigen.


Aanmelden kan tot: 16 oktober 2021

Meer informatie of aanmelden?