Brook Preloader

Uw winkelwagen is leeg

INSPIRATIE VOOR INTERVISIE

Intervisie Traject

Ken je dit: Je bent als intervisiegroep al een tijd bij elkaar, maar de scherpte gaat er een beetje af, je vindt dat jullie te veel ‘praten over’. Je hebt het gevoel dat er meer diepgang mogelijk is, maar je komt er samen niet uit hóe.

Of: Je wilt een intervisiegroep starten, maar zoekt naar houvast voor de aanpak.

Inspiratie voor Intervisie biedt ‘begeleiding op afstand’. Ik heb er al mijn jaren begeleidingservaring in gestoken, alle opleidingen op gebied van groepswerk, psychodrama, energetisch werk en droomwerk, en opleidingen op gebied van Jungiaanse psychologie.

Hoe werkt het?

Je geeft je op als intervisiegroep voor een reeks van 5 bijeenkomsten.

Je krijgt een pakket toegestuurd in twee delen:

DEEL 1 bestaat uit vier in duidelijke stappen uitgewerkte programma’s van ieder 2,5 uur met steeds ook een vraag ter voorbereiding. Je kunt kiezen uit de lijst hieronder. Mist er een onderwerp waar jullie juist interesse in hebben of lopen jullie als groep ergens tegenaan? Dan gaan we in overleg, en maken jullie gebruik van deel 2.

DEEL 2 bestaat uit een - ook weer een in duidelijke stappen uitgewerkt - programma van 2,5 uur op basis van een door jullie zelf gekozen thema. Je ontvangt dit tweede deel na overleg.

De intervisie bijeenkomst zelf bestaat uit drie gedeelten:

  1. Een oefening om aan te komen, te landen
  2. Een werkvorm waarmee je het vraagstuk van een of twee deelnemers kunt benaderen
  3. Het themagedeelte, waar je gezamenlijk het thema van die keer onderzoekt

De werkvormen zijn gericht op directe ervaring en reflectie, waardoor het minder mentaal wordt en meer kans biedt op nieuwe inzichten en verrassingen. Je kunt ervoor kiezen dat om de beurt iemand de begeleider is, of kijken hoe het is om het zonder te doen. Het programma biedt houvast in een goed doordacht stappenplan, maar je bent natuurlijk vrij om het anders te doen.

THEMA'S

Je plek innemen

Verantwoordelijkheid dragen

Ouder worden

Besluiten nemen

Projectie en Overdracht

Loslaten

Patronen Doorbreken

Werken met Dromen

De andere maak ik op maat voor jullie, wanneer jullie met een themaverzoek komen. Mocht het verzoek niet passen bij wat ik kan maken, laat ik dat natuurlijk weten en zoeken we samen een nabij liggend alternatief.

De investering:
Groepsprijs is 395 euro (vrijgesteld van btw) voor 5 programma’s, meestal genoeg voor een jaar lang intervisiebijeenkomsten zonder zorgen en vol verrassende uitkomsten. Ik raad een minimum van 5 groepsleden aan.


Inspiratie voor Intervisie - Deelnemen

Deelnemen als groep

€ 395

Betalen kan met: ideal betaling paypal creditcard betaling

Echte verdieping
Deze manier, met jouw input, geeft echt een verdieping. De laatste tijd kwamen we niet veel verder dan bespreken hoe het met je gaat en wat er speelt. En inderdaad.. bespreken. Erg fijn dat de nadruk nu veel meer ligt op doen en voelen en ervaren en energetisch werken. Dat raakt veel dieper. Wat ik ook fijn vind is dat er nu thema's zijn en we niet in de wilde weg maar wat doen. Dat houd je veel meer gefocused.

Intervisie traject

Prachtige bedding en nieuwe inzichten
Het thema 'je plek innemen' was een schot in de roos voor een eerste bijeenkomst. Ongelooflijk wat er allemaal naar boven kwam en gebeurde door de oefeningen die je had gestuurd. We hebben hierdoor een prachtige bedding kunnen leggen, nieuwe inzichten gekregen en elkaar al aardig leren kennen als groep.

Intervisie traject

Richting en verrassing
Heel fijn om een thema en een vorm incl tijdsindicatie te hebben. Dat geeft richting en voorkomt dat we te lang met één ding/iemand bezig blijven. Het eigen plek innemen was op voorhand niet een thema dat perse mijn voorkeur had. Al doende komen er dan toch verrassende dingen uit. Voor mezelf merkte ik bijvoorbeeld dat als iemand zich terugtrekt, ik die persoon er weer bij wil trekken. Ik zoek ook steeds het middelpunt op. We hebben ons niet precies aan de vorm gehouden, maar we voelden ons bij de aanpassing, die organisch tot stand kwam, allemaal prima.

Intervisie traject

Meteen tot de essentie
De oefening met aanraking bracht ons meteen tot de essentie. Er ontstond verderop een opstelling in de groep die veel inzichten gaf. Het viel mij op hoe fijn en precies jouw woorden op papier zijn gezet. Het is dan alsof jij er zelf ook bij bent.

Intervisie traject

Meer informatie of aanmelden?