Uw winkelwagen is leeg

SEMINARS en WORKSHOPS

Oude wijsheid – vertaald naar jouw leven

Jungiaanse psychologie, mythen en verhalen uit diverse mystieke tradities zodanig overgebracht dat het diepte geeft aan het leven van alledag. Het brengt je in contact met je eigen wijsheid. En mogelijk geeft het je een nieuw zicht op de situatie waarin je nu zit.

Voor ieder die

  • zingeving en bezieling belangrijk vindt
  • voeding voor de ziel zoekt

Voor coaches die

  • verrijking en verdieping zoeken voor hun werk met mensen
  • zichzelf willen blijven ontwikkelen en inspireren

Schatgraven in de westerse wijsheidtradities
… en in je eigen leven

Agenda

BUITENPLAATS (FR)

18 - 23 mei 2025

Inschrijven kan nu!

meer info

AGENDA OVERZICHT

2024

naar agenda


Kennisuitwisseling, gesprek, visualisatie, persoonlijke wijsheid

Het leuke van deze seminars en workshops is, dat je naast kennisoverdracht en persoonlijke reflectie ook uitwisseling hebt met ‘zielsverwanten’; anderen die ook van de menselijke ontwikkelingsweg houden en verdieping en inspiratie zoeken. Doordat we langere tijd met elkaar optrekken leer je elkaar kennen, wat de bijeenkomsten nog verdiept.

BIJZONDERE SEMINAR: RETRAITE THUIS

Wil je echt meer stilte en rust in je leven en lukt het niet er een vorm voor te vinden? Deze retraite is voor jou als je niet van huis weg kunt of wilt, en als je een manier zoekt om de stilte meer deel te laten worden van alledag. Met de (3 daagse) Retraite Thuis hoef je nergens naar toe (mag wel ergens anders).

Zelfbeeld als Bron seminar
ZELFBEELD ALS BRON

Zit je in een tijd van verandering of sta je op een drempel naar iets nieuws, waar je inspiratie bij kunt gebruiken?

Vind je het boeiend hoe je je eigen leven kunt zien als mythe, hoe je de weg van de held kunt toepassen op je eigen levensverhaal? Vind je het fijn om een periode samen met een groepje gelijkgestemden op te trekken en te reflecteren over wezenlijke thema’s? In dat geval is de online reeks Zorg voor de Ziel over Parsifal en je zelfbeeld iets voor jou!

buitenplaats tijd voor jezelf
BUITENPLAATS

Welkom op ‘La Triade’! Stap buiten je dagelijks leven om te werken aan je eigen project. In de drukte van alledag geven we vaak aandacht aan wat dringend is, en niet aan wat belangrijk is. De meest wezenlijke dingen blijven liggen omdat ze niet bellen, mailen of nú om je aandacht vragen. Een week in Frankrijk waar je plaats maakt voor je eigen onderwerp: een zielsverlangen, of iets waarvan je voelt dat het nodig is, maar waar je in je dagelijkse leven niet aan toe komt.

werken met dromen
WERKEN MET DROMEN

In de Leergang Dromen ‘Werken met dromen’ ga je voor een periode van drie maanden op ontdekkingsreis in je eigen droomwereld. Dromen komen uit je onbewuste, de laag waar zingeving en vitaliteit hun oorsprong vinden én de laag waar blokkades zitten waardoor bepaalde patronen zo hardnekkig zijn. 4 Online bijeenkomsten plus 4 tussentijdse bijeenkomsten in groepjes van twee of drie.

retraite thuis
RETRAITE THUIS

Wil je echt meer stilte en rust in je leven en lukt het niet er een vorm voor te vinden? Deze retraite is voor jou als je niet van huis weg kunt of wilt, en als je een manier zoekt om de stilte meer deel te laten worden van alledag. Als je al eens een retraite hebt gedaan weet je: het is fantastisch. En binnen een week erna zit je weer in je oude ‘drukte-van-alledag’. Met de Retraite Thuis hoef je nergens naar toe en na de eerste drie dagen ga je miniretraites inbouwen in elke dag, terwijl je gewone leven weer begint. Maar niet zoals daarvoor.

inspiratie ochtenden ontmoetingen
INSPIRATIE OCHTENDEN

Vier keer komen we met een vast groepje van 8 mensen bij elkaar op zondagochtend, online in een ontspannen en lichte sfeer. Elke keer staat een thema centraal, geïnspireerd op een van de blogs van de afgelopen tijd. Vooraf krijg je de blog en een paar reflectievragen.

inspiratie ochtenden ontmoetingen
INSPIRATIE VOOR INTERVISIE

Voor bestaande intervisiegroepen die de scherpte missen en meer diepgang zoeken. Of voor nieuwe intervisiegroep die houvast en inspiratie zoekt. 5 bijeenkomsten

persoonlijke ontwikkeling alchemie
ZWART, WIT EN ROOD

‘De Drie fasen van Persoonlijke Ontwikkeling richt zich op coaches, die op zoek zijn naar diepgang in hun gesprekken en naar nieuwe inspiratie en werkvormen. Deze leergang biedt een kennismaking met de rijke wereld van de alchemie en Jungiaanse psychologie, praktisch toepasbaar gemaakt met concrete werkvormen.

LEERGANG ALCHEMIE
alchemie seminar tirion
ALCHEMIE VOOR COACHES

‘De Zeven Deuren naar Transformatie’ richt zich op coaches, die op zoek zijn naar steeds meer diepgang in hun gesprekken en naar nieuwe inspiratie en werkvormen. De inhoud is gebaseerd op Jungiaanse psychologie, alchemie, bio energetica en mijn jarenlange eigen ervaring als coach bij het begeleiden van groepen en coaching één op één.

LEERGANG ALCHEMIE
coaching praktijk alchemie
ALCHEMIE IN PRAKTIJK

In de reeks: ‘Alchemie in de praktijk’ werken we met cases uit je eigen praktijk en die van de andere deelnemers, en passen het geleerde uit de afgelopen leergang toe. Samen creëren we een rijke oefengrond, waardoor je de rijkdom en diepgang van de alchemie steeds meer ‘in de vingers krijgt’. Voor groepen van 6 - 8 deelnemers.

LEERGANG ALCHEMIE

Meer informatie of aanmelden?